Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно почукване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно почукване

Здравейте ,Колеги!От известно време чувам някакъв шум от дясната ми страна на колата от предницата.Нещо изчуква леко,когато мина през неравност все едно се удря метал в метал,а не както преди приглушено,едвам доловимо за ухото шумче.И не напразно казах неравносто,защото при по-големичка дупка ,го няма ,колата не суеща дупката.Когато мина през малка неравност с независимо каква скорост се чува това.Карах я на сервиз казаха ми ,че всичко е ОК.Ама днес се видях с един френд и той я погледна и каза,че е възможно да е от биелетка или от тампони на стабилизираща щанга ,а може и от двете заедно да е.Показа ми тампоните и някак си ми се сториха,че все едно са започнали да разджавкакват такива ,сещата се какво имам на предивид нали?Та вие как мислите?А иначе тропането не е постянно,няма го като карам по паваж и не винаги изтропва и на неравност.
    Алфа Ромео 166 ,Брера

А дали това което чуваш е някъде отляво или отдясно защото може и да е тръгнал и горен носач.
    безплатни обяви
    Моята 166

Comment

И аз имим същия проблем.при мен е предна лява страна.Забелязах, че като позагрее малко изчезва тракането.
      __________________________________________________ ___
      Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Comment

Тампони на стаб. щанга! При мен беше това, ужасно досадно е!
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Ами според мен е или биелета или тампон/и на стаб.щанга.Имам един френд дето му тракаше постоянно като е на паваж и се оказа горен носач.А мацката казва,че от време на време почуква...
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Има и по-кофти вариянт.При мене беше същото оплакване с леко и глухо потропване от време на време и се оказаха и двете(горните носачи и една биалетка).Смених ги и всичко се оправи.

Comment

При мен, като я взех, почукваше отвсякъде - смених тампоните на стабилизиращата щанга (бяха се напукали доста) и предните биалетки, почукването изчезна, сега имам за смяна една задна биалетка и тампони на горен носач, почукване няма, значи логичния извод е, че почукваше от тампоните на стабилизиращата.

---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

....забравих още нещо, сменях и тампони на долни носачи....
              sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Защо не я закараш да ти направят диагностика на предницата, там би трябвало да се хване от къде идва този звук.
                Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщение
                  При мен, като я взех, почукваше отвсякъде - смених тампоните на стабилизиращата щанга (бяха се напукали доста) и предните биалетки, почукването изчезна, сега имам за смяна една задна биалетка и тампони на горен носач, почукване няма, значи логичния извод е, че почукваше от тампоните на стабилизиращата.

---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

....забравих още нещо, сменях и тампони на долни носачи....
                  Колко пари ти излезе всичко колега?

Comment

Ами беше "само" преди две години, по спомени........тампоните са около 20-25 лв на парче, биалетките около 25-35 на бройка, ремонта го правихме с едно приятелче (страхотен инжинер и майстор) така, че цената на труда беше символична, смених и един кормилен накрайник - пак около 40 лева, цените са приблизителни, но нямаше нещо, от изброените, над 45-50 лева за брой.
                    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Working...
                    X